En restaurangs kärna bör ligga i en viss känsla. Man ska nästan kunna ta på en restaurangs känsla. I den känslan ska det kunna rymmas mycket, allt i från en känsla av att maten är god men också att maten på ett vis hänger ihop med hela helhetskänslan av restaurangen. Den känslan byggs just upp av bland annat maten, men även inredningen i lokalen som ska få en att förknippa maten och känslan med varandra. Servitörerna ska bete sig i förhållande till vad känslan är för känsla. Om meningen med restaurangen är att den ska frambringa en typisk amerikansk småcafés känsla, då passar det bra med en käck servitris som skojar lite lättsamt. Om stämningen i stället är en finrestaurang som har en av världens bästa kockar och bara serverar det allra bästa som finns, då är ofta approachen en annan, en mer avslappnad, lugn och seriös touch. 

När man väl börjar tänka på sådana saker så kommer man att inse att det finns mycket som är genomtänkt hos bra restauranger. Inredning, musik, hur servitörerna är klädda och hur de bemöter dig, allt är väldigt regisserat och på de bästa ställena är det meningen att du blir helt såld och köper in hela konceptet. 

En sådan restaurang där jag verkligen kände att jag kunde köpa in hela konceptet var en bra restaurang i Åkersberga som serverade stekar. De hade lyckats fånga alla parametrar och gjort hela upplevelsen till någonting som man verkligen kände av och gick hem med som en hel helhetsupplevelse.

Fördelen med att ha en känsla för en restaurangupplevelse är att minnet i känslor är oerhört starkt, vilket betyder att du kommer minnas restaurangupplevelsen ganska starkt när du väl tänker tillbaka på den, och förhoppningsvis så är det positiva starka känslor du får. Eftet att du läst den här texten så tror jag definitivt att du kommer märka av hur restauranger arbetar för att förbättra sin image, sin bild och helhetskänsla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *